Kis csapatunk 2002-ben alakult, amikor is én (Laci) és testvérem (Roli) rátaláltunk arra, ami már régóta nagy álmunk volt: az Adventure Game Studio nevezetű, kalandjáték-készítő programra. Mindketten nagy kalandjáték rajongók vagyunk és már azelőtt is vadásztuk a lehetőséget, hogy mivel tudnánk mi is hasonló játékokat készíteni. Egy nap internetes böngészés közben fedeztük fel az AGS-t és onnan már meg se álltunk. Egy hét alatt elkészítettük első próbajátékunkat, a Norbi's quest-et, ami egy jóbarátunk főszereplésével készült. A játék "hatalmas siker" lett baráti körben, így elhatároztuk, hogy ezen a vonalon lépünk tovább. Felvettük a Pilcz Studios nevet, a második rész elkészültekor pedig szükségét éreztük egy honlapnak is. Ma már a Norbi sorozat 7. epizódján dolgozunk. Közben persze másfelé is kitekingettünk: Roli elkészítette saját játékának a The Dark Trial-nak a demoját, én pedig A kísérlet sorozatba kezdtem bele.
Eddigi játékaink ingyenesen letölthetőek a Kész játékok menüpontban, a terveinkről pedig a Készülő játékokból szerezhettek tudomást. Mivel rengeteg ötletünk van, így valószínűleg sosem lesz üres ez a rész.

A játékkészítésen kívül fordítással is foglalkozom, így alkalomadtán válogatok a jobb AGS-sel készült, angol nyelvű játékok közül és lefordítom őket. Az eddigi fordításokat letölthetitek a Játékfordítások menüpontban.

Roli a kalandjátékkészítés mellett képregényírással és rajzolással is foglalkozik. Fő műve a Kalyber Joe c. képregény, amely jelenleg a 6. résznél tart. Több infot a Kalyber Joe honlapján, illetve Roli saját honlapján tudhattok meg.

Ha véleményed, ötleted van, vagy csak hozzá szeretnél szólni valamelyik játékhoz, elérhetőek vagyunk a Pilcz Studios fórumán, vagy a pilczstudios@citromail.hu email címen.


Tiszteletbeli tagjaink, akik segítettek a játékok készítésében:

Bartucz Norbert
A Norbi játékok főhöse, közös barátunk, akivel az életben is sok kaland megesik. Játékokhoz az ötleteket szolgáltatja, illetve a Norbi's quest 1,5-ben saját magát szinkronizálta.

Tomena Ákos - NQR zene
Oli Con Padre - NQ1 angol fordítás
Ócsi - NQ2 angol fordítás
Török Rozália - NQ2 angol fordítás, NWS / NQ3 tesztelés, K1 / K2 szinkronhang
HomeGnome - NQ3 tesztelés
Soczó Gabriella - NQ1,5 / NQR / K1 szinkronhang
Erdei András - NQ1,5 / NQR / K1 szinkronhang
Marton Lajos - NQ1,5 szinkronhang
id. Török János - NQR szinkronhang
Czvik Roland - NQR tesztelés / K1 szinkronhang
Alb Szabolcs - K1 / K2 szinkronhang
Süle Gábor - K2 szinkronhang
Kovács Gábor - NK4 szinkronhang
Gárdián László - NK4 szinkronhang
Illés Dániel - NK4 tesztelés
Paul Giaccone - fordítások ellenőrzése